Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.12.2022 09:55 - Руски агент ли е Черноризец Храбър
Автор: leonleonovpom2 Категория: История   
Прочетен: 3811 Коментари: 29 Гласове:
36


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Черноризец Храбър не е руски агент,  директно категорично !!!!
Той вероятно има вземане- даване с Киевска Рус,  предвид сватбата на Олга ?!Черноризец Храбър, ако се държи на това определение е Български агент
Той защитава Българщината! И въпреки ,че се отрича,  да е цар Симеон,  е много вероятно да е именно той! Защото в България тогава перфектвно латински и гръцки знаят само  двама души Цар Симеон и чичо му Докс! А написалият страниците на " О писменехь" ,демонстрира блестяци познания по тези два езика!
Обяснено е защо носи псевдонима/ лъжеимето/ Черноризец Храбър? Това е превод на името на германски монах, оспорващ свещеността на Българската азбука !Писанието е в  нейна защита!
Сега,за твърдящите ,че тази азбука е за славяние и вероятно, не за Българите и даващи умни съвети в тази насока ,би трябвало първо, те самите, вместо да четат дословно и безкритично, да си изяснят някои неща
:
1/ Думичката слово какво точно означава тогава? Има ценен указател даван е преди!
!Написаното на витража на Мадридската катедрала ,правена преди 500 години! На него ,на различните азбуки е изписана една дума само И тя е -ДУМА - На Български е СЛОВО  Следователно СЛОВО означава ДУМА
Или възловото словени, преведено на съвременен Български език означава не някакви митични славяни, впрочем ще стане дума по- долу за тях,  а за думащи хора!
Няма етносно разделение в случая и то е напълно логично! Кой владетел ще тръгне да дели народа си? Трябва да е луд!? Как така един владетел ще поръча азбука за сателитен народ, каквито са изглежда славяните, а ще пренебрегне собственият си?

2/ Да , обяснете си  и изтълкувайте този парадокс- защо за Българите няма създадена азбука според вас? По каква причина-липса на интелигентност вероятно, няма друга сериозна?
Тя ли е? Липсва всякаква логика в подобно твърдение-водещият народ да остане неграмотен!

3/ Като говорите за славяни, добре е да изясните за себе си, аргументирано,  тази метаморфоза ,  от словени да се премине към  славяни?  Кое е продиктувало тази промяна? По какви причини? Да се маскира ,че става дума за говорящи ли? Друга , сериозна не се вижда?

4/ Каква е точно разликата между Българи и словени? Отговорът е в първа точка! НЯМА! Защото азбуката е направена за говорещите хора в царството вече, и не се прави разлика между Българи и словени, това не ви ли се изясни най- после ?А щом те ползват една и съща азбука, , следователно не се цели етносно разделяне с нея, както излиза от вашето произволно и  и лишено от анализ твърдение!?  Дадено е словени и готово?!Безкритично, без анализ- защо?
А какво точно означава словени- говорящи! Толкова !Азбуката е за говорещите хора в царството Спомням си баба ми и дядо ме, как ми казваха-Думай! Когато исках да им съобщя нещо, важно според мен!? Демек- Говори! Че думам е говоря , ясно ли е?  А ,че слово е дума в онези времена?

5/ Изяснихте ли си написаното в предните постинги, че Аспарух е заварил Българи тук, живеещи поне от два века преди него, че разликата на новодошлите и заварените е, не ,че не са Бълтари заварените, но просто не са отсъствали с векове от земите си

6/ Би трябвало да ви е станало вече ясно, че след като славяни произлиза от словени, славяните са думащите хора на един език В тях влизат и изкуствено отделените от тях Българи от десети век-отделени векове след това? Или славяните са Българи,  от различните племена, кутригури, оногури и така нататък И вследствие на отделянето  им в  в държави, са се   появили  разлики и в езиците
Блестящ пример за това  са хърватите! Не ,че останалите не са!

Това ,че четете приятели,  е достойно за уважение! Поклон за усърдността! Но и влагайте аналитична мисъл в четенето! Можете! Не я пренебрегвайте!

Хубава Нова Година!



Гласувай:
36



1. dobrodan - Можем
31.12.2022 10:14
и влагаме.
Днес не ми се спори ;):):).
Предлагам да зададеш на словенците и словаците въпроса има ли разлика между българи и словени. Славяни не е просто преглас на О в А, както смяташ.
цитирай
2. leonleonovpom2 - Да, ама май спориш!
31.12.2022 10:32
1. dobrodan - Можем
10:14
и влагаме.
Днес не ми се спори ;):):).
Предлагам да зададеш на словенците и словаците въпроса има ли разлика между българи и словени. Славяни не е просто преглас на О в А, както смяташ.
цитирай

Изтрий

Как да разбирам написаното витиевато? Че нямат нищо общо словени и славяни ли?
Ами тогава ,както я учехме, славянската азбука ,какво общо има със словените, за които е създадена!
Красимире!?

Знаеш ли ,че именно словенският е най- близък до Българският? Но дълго са били под австро-унгарско и италианско влияние, оттам идват разликите
Аз въпрос за Българин ли е, на никой не задавам А го казвам!
Защото и от македонец не мога да изчопля подобно признание?
Знаеш ли, кога е било престижно да си Българин? В онези времена, на царствата!
Вилардуен, участник в кръстоносен поход, описва Българите и България тогава !В едно село, пред една кръчма, по описание ,селото е Кондофрей, пита двуметров печенег, знае какъв е, от каква народност е?
И той се удря по косматите гърди и казва-Булгар!
Той е смаян-Вилардуен, как за стотина на години тези хора са станали Българи? Каква сила има това име!
Така ,че не ме карай да питам разни измекяри, какви са!
По- добре посочи разликите, не граматически , а етносни, между славяни и словени, вместо да ме ме хързулваш с откровени глупости!

Хубава Нова Година!
цитирай
3. leonleonovpom2 - Какъв език говорят хората в Бълг...
31.12.2022 18:01
Какъв език говорят хората в Българското царство? Български, естествено !Да приемат някакъв друг? Това умен владетел не би допуснал никога! А Симеон е връх на интелигентност сред владетелите ни! И никой владетел, особено на просперираща и силна държава не приема чужд език,знае се станалото с Македонската империя!
А във Франция, днешният френски е наложен със закон! От Франсоа Първи! И това е езикът на неговата династия и хора ! Обитаващи основно района на Париж и този около него!
цитирай
4. kvg55 - leonleonovpom2,
31.12.2022 18:02
Ей, че си бързак!
Така де, така де! Слово, дума и буква са две ръзлични неща.
"думащи хора", де. Ама само българите ли са думащи хора?
Тоя владетел – византийският император – е имал азбука за своя народ – гръцката.
И е възложил на Светите братя Кирил и Методий да съставят азбука за славяните във Великоморавско, за да не пишат те на латиница и да са зависими от папата и германците и ги праща на мисия там да я разпространяват.
Там ги почитат и днес, видно от издигнатите им паметници.
"говорещите хора в царството" са само българите, останалите са неми!
И понеже "Азбуката е за говорещите хора в царството", а говорещи са само българите, следователно азбуката е за българите.
Ама коя азбука – глаголицата или кирилицата – това за историчарите няма значение.
цитирай
5. leonleonovpom2 - Краси!
31.12.2022 18:42
Това са също нагласени истории....
Не усещаш ли тънкия лед?
Този ромейски император бил голям филантроп -имал азбука за своя народ-гръцката ? Само ,че ромейският император има сбор от народи и малка част от него е гръцка Не е ли по-лесно направо да им се предложи гръцката азбука , за да бъдат зависими от него? Като ги праща с такава мисия, той явно има за цел да ги приобщи към империята си, а постига обратното?Нетипично недоглеждане за един ромейски император?
Имай предвид ,че има две Моравии- тази в Сърбия е означавана като Българска Моравия , даже и реката мисля че е Българска Морава Знаеш ,че Морава е Българска дума
Части от Другата Моравия са присъединени след Крум към България след две успешни войни с франките! Това е в същия период, за който става дума! Така ,че няма нужда ромейският император да праща езикови емисари там? България е заинтересованата да научат хората там и езика й! България е Велика сила в него период в Европа ,според сегашните разбирания !
Няма нужда някакво императорче да се разпорежда в земите й? Мисията на братята е Българска , а не ромейска! Това е изопачено Ако беше такава,ромейска, императорът щеше да приеме учениците, прогонени от германците, а останалите ,спорна цифра са ,но над 100, да откупи от пазара на роби във Венеция!Колосална сума е платена от княз Борис за тях? Защо?
Разбира се, че в Словакия ще ги почитат, имат паметни монети да тях! Въпреки ,че вече не ползват тази азбука
Груби грешки- ще изкарате азбуката словашка сега, после за "словените" в България, само и само ,да не е Българска?За Българите!
Това с ромейският император определено не отговаря на истината, но, ако все пак тези твърдения минат като предистория на азбуката, аз имам един конкретен въпрос- Азбуката която ползваме сега, Българска ли е и ние Българи ли сме- също?
Ако не сме, какви сме?
И един допълнителен въпрос-Какво се цели с това изкуствеуно разделяне на Българи и славяни?
Аз много уважавам Русия за направеното за нас! Знам ,че е жертва в момента и сдържано се защитава! Уважавам стойностния Руснак, качествено ни превъзхожда!
Но за мен истината за азбуката е една- тя е Българско дело, разпространена е от Българи! бащата на братята, Лъв е БЪЛГАРИН!

Хубава Нова Година!
цитирай
6. dobrodan - Ваньо, вече неведнъж ти обяснявах
31.12.2022 19:22
разликите.
Ако не ги разбираш, значи тия работи не са за тебе.
Ако се правиш, че не ги разбираш, това е друг въпрос.
Черноризец Храбър е Марк Македонец.
Любимите ни Кирил и Методий са просто византийски агенти.
Сега ти желая весело посрещане на Нова година и здраве, че то с пари не се купува.
цитирай
7. leonleonovpom2 - Краси, прощавай за откровението!
31.12.2022 19:42
6. dobrodan - Ваньо, вече неведнъж ти обяснявах
19:22
разликите.
Ако не ги разбираш, значи тия работи не са за тебе.
Ако се правиш, че не ги разбираш, това е друг въпрос.
Черноризец Храбър е Марк Македонец.
Любимите ни Кирил и Методий са просто византийски агенти.
Сега ти желая весело посрещане на Нова година и здраве, че то с пари не се купува.
цитирай

Изтрий


Аз може да не съм филолог, но Елин Пелин е пишел със значително повече грешки и от мен?!
Сега, в историята сме явно на разменени позиции
Никакви византийски агенти не са братята Прочети предходния ми коментар, да не се повтарям!
Моравиите в средата на девети век са Български земи! Методий е бил в Българска моравия!
А това с Марк Македонец убива рибата? Името на Черноризец Храбър е дословен превод на името на германски монах, протестирал за признаването за свещена на нашата азбука!
Хайде, моля ти се, не пробутвай на мен подобни динени кори
Не е в стила ми, да попадна на нещо и да го захапя като сензация? Проучвам го отвсякъде и след като се убедя, че повече от 50% е достоверно, тогава го поднасям за обсъждане В професията ми процентите са 100, там няма възможност за манипулации, голата истина лъсва бързо

Хубава и здрава Нова Година ти пожелавам!
цитирай
8. virtu - Честита Нова 2023 Година !
31.12.2022 21:38
Да сте живи , да сте здрави до година , до амина !
цитирай
9. leonleonovpom2 - https://leonleonovpom2. blog...
31.12.2022 23:36
https://leonleonovpom2.blog/history/2020/07/10/chernorizec-hrabyr-i-slovenite.1718587

Черноризец Храбър и словенинте- 10 07 2020
цитирай
10. leonleonovpom2 - Честита Нова Година, virtu !
31.12.2022 23:38
8. virtu - Честита Нова 2023 Година !
21:38
Да сте живи , да сте здрави до година , до амина !
цитирай

Изтрий

Всичко най- добро ти пожелавам-здраве, успех, щастие за тебе и за твоите близки!
цитирай
11. leonleonovpom2 - Интересен материал, прочетете го!
01.01.2023 00:50
31.12.2022 22:50 - ДИМИТРИ ХОМАТИАН КРАТКО ЖИТИЕ НА КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ
Автор: virtu Категория: Тя и той
Прочетен: 37 Коментари: 0 Гласове: 1



ДИМИТРИ ХОМАТИАН

КРАТКО ЖИТИЕ
НА КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ



В СЪЩИЯ ДЕН, 27 ЮЛИ1, ПАМЕТ НА СВ. НАШ
ОТЕЦ АРХИИЕРАРХ И ЧУДОТВОРЕЦ2 КЛИМЕНТ,
ЕПИСКОП НА БЪЛГАРИЯ В ОХРИД

Авторът живее по времето на Асеневци Ромейски писател е! Архиепископ на Охрид е!
цитирай
12. katan - Честита Нова година, Иване!
01.01.2023 11:22
Мирна, здрава и щастлива да е!
За много години!
цитирай
13. leonleonovpom2 - Честита Нова Година и на тебе, приятелю и на твоите близки!
01.01.2023 13:00
12. sorossadistfucking - Честита нова 2023 година, уважаеми Леоне!
03:51
Здраве, здраве, здраве да имате и около вас!
цитирай

Изтрий

Живот и дздраве да е, това чувах в града на майка ми и от близките ни!
Така е, другите неща са поправими!

Хубава Нова, Година, от сърце!
цитирай
14. leonleonovpom2 - Честина Нова Година и на тебе, Катя!
01.01.2023 13:04
13. katan - Честита Нова година, Иване!
11:22
Мирна, здрава и щастлива да е!
За много години!
цитирай

Изтрий

Пожелавам ти много здраве преди всичко останало и все така да си лъчезарна и добронамерена към всички!

Хубава и здрава Нова Година!
цитирай
15. leonleonovpom2 - Честита Нова Година на всички, на ...
01.01.2023 13:07
Честита Нова Година на всички, на първо място приятели в блога!
Да сте живи и здрави! Бъдете усмихнати, усмивката е лекарство! Вълшебно, за усмихнатия и за събеседниците му!

Хубава Нова Година!
цитирай
16. leonleonovpom2 - Честита Нова Година, отново!
01.01.2023 13:34
Виждам резервираността към материала, но не го пиша заради овации, а и каквото повикало, такова се обадило
Той е предизвикан, този постинг, десет минути преди да седна, да го съчиня, нямах изобщо подобно намерение!
Тази тема съм я обследвал обстойно, в продължение на шест години, образно и реално, от Бурггас до Мадрид!
Изчел съм труда на проф. Петканова за въпросното произведение Така ,че най-малкото ,не съм подходил повърхностно по въпроса! А подобен стил, повърхностния, е несъвместим с мен! Нещо или го правя , или не се занимавам с него Намирал съм приложение на американски продукт, за което те самите не бяха се сетили!И не можеха да повярват ,че това е станало в България
Не искам да се хваля, само твърдя това, че на мен може да се вярва! Непроверени ,сериозни работи, не допускам!
За овации и за пари, също не се боря!

Хубава Нова Година!
цитирай
17. barin - Здравей, Адаш. Честита Нова год...
02.01.2023 06:30
Здравей, Адаш. Честита Нова година. Ако Черноризец Храбър е цар Симеон Велики няма как да е руски агент. Той не е имал допир до Киевска Рус. Победил е хазарите, които са между двете държави. Ако не е царя, единствено от "За буквите" може да си правим изводи. То е и единствената му творба. Термините "словени", "славяни" държавите "Словения", "Словакия" звучат фонетично близко.
Поздрави!
цитирай
18. leonleonovpom2 - Честита Нова Година, Адаш
02.01.2023 08:54
barin написа:
Здравей, Адаш. Честита Нова година. Ако Черноризец Храбър е цар Симеон Велики няма как да е руски агент. Той не е имал допир до Киевска Рус. Победил е хазарите, които са между двете държави. Ако не е царя, единствено от "За буквите" може да си правим изводи. То е и единствената му творба. Термините "словени", "славяни" държавите "Словения", "Словакия" звучат фонетично близко.
Поздрави!


Цар Симеон,за времето си е изключително образован! По обратния път, че написалият произведението владее перфектно гръцки и латински, се стига до него!? Не е оставил собствени произведения, но не е тайна че златния век на книжнината ни е негово дело
Може би не съответства на ранга му , да кореспондира със свещеник, затова ползва псевдоним?
Но и самият псевдоним подсказва,писал съм преди години, че дори да не е побългарено името на немския свещеник, авторът , ползващ псевдонима, не е случаен човек!
Нима царят ни не е Храбър? Да застане начело на войските ни в битката при Анхиало и когато убиват коня му, изчаква да доведат друг и продължава....

Хубава Нова Година, Адаш!

цитирай
19. avangardi - Честита Нова година, Ваньо!
02.01.2023 09:48
Мирна, здрава, щастлива и благоденствие да е!
Наздраве! За много години!
цитирай
20. leonleonovpom2 - Честита Нова Година, Илке!
02.01.2023 11:38
Да е по - добра от изминалите, да е здрава, мирна и щастлива!
А на тебе- здраве и успех във всяко твое начинание!
цитирай
21. leonleonovpom2 - А, новогодишен подарък!?
02.01.2023 19:02
В залисията си, празничната, съм получил подарък, за съжаление, останал анонимен?
От Бързата справка излиза, че е получен някъде около обяд или след като битува ранен следобед, да го напречем- ранен предиобед!?
Седеммилионният ми читател за този блог ме е навестил,тогава! Не нямам , паралелен, но имах преди него друг блог!
Та, благодаря на всички участници в блога, след като не мога да идентифицирам приносителят на този мил подарък!
Впрочем ,благодарността си е напълно заслужена, общата! Защото седеммилионната пирамида е издигната с общите усилия ,независимо от подбудите , на всички участници в блога!

Трогнат съм и Хубава Нова Година на всички!
цитирай
22. panazea - Честито , Лео !
03.01.2023 19:55
Усмихнах се ! Наистина не може да се разбере кой е , но непременно ти е приятел !
цитирай
23. leonleonovpom2 - Здравей, Тони!
03.01.2023 22:04
23. panazea - Честито , Лео !
19:55
Усмихнах се ! Наистина не може да се разбере кой е , но непременно ти е приятел !
цитирай

Изтрий

Да и аз мисля така! По- добре ,че е неизвестен! Много биха могли да са на неговото място, а той, безспорно, е добър човек! Следователно всички са добри хора!

Хубава вечер!
цитирай
24. panazea - Пиша моя коментар при теб , а не при квг , защото няма да го прочете .
03.01.2023 23:54
Има основна грешка Говедаров , но му е простено , защото не се е занимавал толкова време с Писмената , за да вникне в същността .
Слово , Мисъл и Буква са едно и също !
Българските Букви са Слово ! Азъ , Буки , Веди , Глагол , Добро , Ест , Живете, Дзяло , Добро са Слова ! Нашите Букви са символи. Глаголицата и Кирилицата са едно към едно. Словото е Мисъл , Буквата символизира тази Мисъл .
В Началото беше Словото и Словото беше у Бога и Богъ беше Словото. На гръцки казват Логос , което е равнозначно на нашето Слово.
Затова в името ИВАН например , може да е закодирано Иже Веди Азъ Нашъ .
А може да е закодирано нещо друго. Може нашите имена да са били като на индианците описателно , но да са останали само инициалите. Знае се , че светите отци са закодирали мислите си , за да не ги разбират чуждите тям . Както ние записваме ЧНГ.
Както и да е .
Лека нощ !
цитирай
25. leonleonovpom2 - Благодаря ти, Тони!
04.01.2023 08:31
25. panazea - Пиша моя коментар при теб , а не при квг , защото няма да го прочете .
03.01 23:54
Има основна грешка Говедаров , но му е простено , защото не се е занимавал толкова време с Писмената , за да вникне в същността .
Слово , Мисъл и Буква са едно и също !
Българските Букви са Слово ! Азъ , Буки , Веди , Глагол , Добро , Ест , Живете, Дзяло , Добро са Слова ! Нашите Букви са символи. Глаголицата и Кирилицата са едно към едно. Словото е Мисъл , Буквата символизира тази Мисъл .
В Началото беше Словото и Словото беше у Бога и Богъ беше Словото. На гръцки казват Логос , което е равнозначно на нашето Слово.
Затова в името ИВАН например , може да е закодирано Иже Веди Азъ Нашъ .
А може да е закодирано нещо друго. Може нашите имена да са били като на индианците описателно , но да са останали само инициалите. Знае се , че светите отци са закодирали мислите си , за да не ги разбират чуждите тям . Както ние записваме ЧНГ.
Както и да е .
Лека нощ !
цитирай

Изтрий

Чудесно допълнение! Благодаря за него!

Все пак, прав ли съм, че цитираните словени са Българите и, че те не са някакъв етнос различен от тях? Или най- точно казано, Българите не са пренеБрегнати в това свещено дело!Защото така излиза, както и да го погледнеш-Аззбуката е създадена за словените?

Хубав ден!
цитирай
26. panazea - Да , Лео ! Кубрат е създал България от Морава , Хърватия , Дунавска България до Крим .
04.01.2023 09:30
Обединил е всичките Българи , на които сега викат словени.
Аз съм съгласна с твоят постинг.
Думата славяни е добила световно разпространение и затова ние сме носителите на Словенската , Славянската Култура. Трудно ще ни е да променим мислите на 7 милиарда народ по света . Използва се думата Slavi и няма как да променим всички английски речници. Достатъчно е , че ние знаем нашата мисия за разпространението на Знанието .
цитирай
27. leonleonovpom2 - Здравей, Тони!
04.01.2023 13:29
7. panazea - Да , Лео ! Кубрат е създал България от Морава , Хърватия , Дунавска България до Крим .
09:30
Обединил е всичките Българи , на които сега викат словени.
Аз съм съгласна с твоят постинг.
Думата славяни е добила световно разпространение и затова ние сме носителите на Словенската , Славянската Култура. Трудно ще ни е да променим мислите на 7 милиарда народ по света . Използва се думата Slavi и няма как да променим всички английски речници. Достатъчно е , че ние знаем нашата мисия за разпространението на Знанието .
цитирай

Изтрий

Права си , това е достатъчно!
Не е по силите ни, да накараме слепият по рождение да прогледне! Но пък можем да му кажем истината!
Благодаря ти за подкрепата и за разбирането!

Всичко най- добро!
цитирай
28. panazea - Според новите открития , всички земи около Черно море са били заселени с Българи.
05.01.2023 12:18
От Горна Морава , Карпатите , Динарските планини , Бяло море , Синьо Море-Адриатика до Дон . Всички са били Българи. Като започнал потопът Средиземно море през Възпора - Босфора се изляло в сладководното езеро , потопило градовете им и Древната цивилизация останала на дъното . Черно море станало солено и безлюдно. А хората са се преселили по цяла Европа. Това го казва океанолог , осъществявал подводни проучвания на англоговорящи. Що търсят ония в Черно море?
Сталин осетинецът е мразел Българите , тамошните ги е изпратил на каторга и на смърт . Наредил е да изличат името Българи от древните книги и да го заменят със славяни , хората славещи Бога . И не са виновни сегашните руснаци , че нищо не знаят , а само се догаждат , какво е било. Този процес на обезбългаряване е започнал още при Петър Първи и продължил при германските царици .
А народа си те не обичали , използвали го като жива сила за войни и да хрантутят дворянството. Екатерина довела братята и сестрите си и ги направила графове и графини. А народа си обиждали и им викали мужици , тези които возвали 25 години и на 50 се женели . Ето такава е историята на изстрадалия руски народ .
И въпреки всичко този народ продължава да създава поети , композитори и художници и пак ще се изправи .
А ние сме ядрото на тази цивилизация , сърцето , което дава кръв на всичко !
Щастливи дни със семейството !
Богъ да пази България и света !
цитирай
29. leonleonovpom2 - Здравей, Тони!
05.01.2023 13:38
29. panazea - Според новите открития , всички земи около Черно море са били заселени с Българи.
12:18
От Горна Морава , Карпатите , Динарските планини , Бяло море , Синьо Море-Адриатика до Дон . Всички са били Българи. Като започнал потопът Средиземно море през Възпора - Босфора се изляло в сладководното езеро , потопило градовете им и Древната цивилизация останала на дъното . Черно море станало солено и безлюдно. А хората са се преселили по цяла Европа. Това го казва океанолог , осъществявал подводни проучвания на англоговорящи. Що търсят ония в Черно море?
Сталин осетинецът е мразел Българите , тамошните ги е изпратил на каторга и на смърт . Наредил е да изличат името Българи от древните книги и да го заменят със славяни , хората славещи Бога . И не са виновни сегашните руснаци , че нищо не знаят , а само се догаждат , какво е било. Този процес на обезбългаряване е започнал още при Петър Първи и продължил при германските царици .
А народа си те не обичали , използвали го като жива сила за войни и да хрантутят дворянството. Екатерина довела братята и сестрите си и ги направила графове и графини. А народа си обиждали и им викали мужици , тези които возвали 25 години и на 50 се женели . Ето такава е историята на изстрадалия руски народ .
И въпреки всичко този народ продължава да създава поети , композитори и художници и пак ще се изправи .
А ние сме ядрото на тази цивилизация , сърцето , което дава кръв на всичко !
Щастливи дни със семейството !
Богъ да пази България и света !
цитирай

Изтрий

Вярно е,това са различни Български племена, хърватите например!
Подобно на траките, които често са сменяли имената си и те са практикували това! Така, постепенно, са се откъснали от Българското ядро, отбългарили са се!
Екатерина Велика също е изиграла злокобна роля В компаративните си речници не е включила Българския език? Под претекст ,че няма писана граматика-напечатана? Като ,че ли африканските племена са имали? Сметнала ,че Българският е диалект на сръбския? Обратното е , по- скоро!
След революцията Българите са обявени за татари! Те, единствените, които достойно са се противопоставили срещу тази напаст И ,за съжаление, така се водят и до днес Сталин е изселил в Сибир Българите от Крим, наричани татари, в Сибир!?

Според мен, за всичко е виновна загулбата на държавността ни! Елитните Българи ,като Цамблак са отишли в Русия и там са продължили делото си, но вече от името на Русия Русия е поела функциите на България , но вече под руско име И при положение ,че България я няма, тя става излишна подменена е с Русия
И като се прибавят новите предатели от Българска страна, пъкленото дело добива завършен вид!

Всичко най- добро , Тони!
Бог да закриля България и достойните и чеда!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: leonleonovpom2
Категория: История
Прочетен: 9337140
Постинги: 1357
Коментари: 29764
Гласове: 103252
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930