Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.10.2023 21:34 - Евреите, християнството и исляма
Автор: leonleonovpom2 Категория: История   
Прочетен: 1062 Коментари: 10 Гласове:
25

Последна промяна: 12.10.2023 21:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Постингът няма претенциите  за изчерпателност по темата
Само маркира някои основни неща!
Родината на евреите е някъде между Египет и Абисиния, откъдето е Савската царица, родила от Соломон! Трудно може да се определи точното място, учените спорят, така, че по тази тема, толкова
Истината е, че по римско време столицата им е Йерусалим ,  главният им  град! Опълчили са се на римляните, така, че са ги принудили те жестоко да се разправят с тях! Първоначално Веспасиан, бъдещ император, а делото му е довършил синът му Тит! Завъ рнал се с товари еврейско злато! С които са построени Колизеят и триумфалната му арка!
Тук всичко съвпада с Христос,  който според легендите, бяга с Мария Магдалена в Марсилия- Франция! Разликата е във времето, няколко десетилетия Богът  е Веспасиан, божият син  - Тит!
Прав е моят приятел, Безистенът,  в определението им като такива!
Да, на смъртния си одър,  Веспасиан казва, че е дошло времето да става бог!  До него е Тит, божият син! Ясно е, кой е той!?
Рим прегръща християнството и с времето то става негова религия! Да ,минават близо три века, при Константин Велики!
Изплъзналото се от евреите,  от ръководсгвото им християнство   е причината те  да търсят друго религиозно учение, което да им е подвластно и да противостои на християнството и то успешно! Така, пак те, са създали ислямът, приблизително копие на християнството ! Там също присъства Исус, но като светия - Исса! Опитът е успешен, знае се , какво е причинил ислямът на Православието и особено на нас!
Затова евреите лесно прегръщат исляма и Соломоновците стават без проблеми Сюлеймановци!( Сюлейман безумни)

Така, че да имаме едно на ум с тях и да не вярваме на крокодилски сълзи!
Каква им е съдбата след разгрома на въстанието им от Тит в края на първи век след Христа?

Една значителна част от тях бяга, но не в Марсилия, а в Испания , централна !Около 16 -ти век много от тях живеят в столицата и- Толедо!
Не са мирни и кротки, затова често са гонени от града и след разкаяние- връщани! Но накрая чашата на търпението преляла и Испания ги гони от страната си!  Все пак проявява грижа за бъдещето им!  Пита, иска ли ги някой, харизва им ги?
Но никой не иска таралеж в гащите си! Когато Османската империя се уверава, че никой не ги ще, синовното и чувство я принуждава да ги приеме! 

Нашите евреи са йерусалимски евреи, истински!
Полските и украински евреи са ментета, хазари, приели юдаизма!

Изводи
Хазаите приели евреи, да бъдат изключително внимателни с гостоприемството си!
Докато Испания в силата си, вследствие на  доходите си отвъд океана е успяла да ги прогони, да не стане така, че днешните им хазаи, те да бъдат прогонени!?



Гласувай:
25



Следващ постинг
Предишен постинг

1. kvg55 - leonleonovpom2,
12.10.2023 21:41
Имам съсед евреин, бабата умря, остана само дъртия. Ти ги поздравяваш, той гледа в земята, тя те гледа изцъклено без да мига и мълчат.
цитирай
2. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
12.10.2023 21:48
kvg55 написа:
Имам съсед евреин, бабата умря, остана само дъртия. Ти ги поздравяваш, той гледа в земята, тя те гледа изцъклено без да мига и мълчат.


Никога не съм имал приятели измежду тях, зло също не съм видял! Но е имало някаква предпазливост в мен, да не се сближавам много с тях, да съм на разстояние!?Не знам причината, може би родовата памет ме дърпа назад!?
цитирай
3. leonleonovpom2 - Защо Рим " прегръща" християнството?
12.10.2023 21:57
Причината е проста!
Трябва нещо, което да обедини многобройните етноси в огромната империя, опасваща цялото Средиземно море!?
Какъв по- добър обединител от обща религия?
цитирай
4. pensioners - Уважаеми, леон. Пиша отзив, който е прекалено личен и фактите не ми харесват, но са истина. Изяждат ме вътрешно докато не ги изповядам.
13.10.2023 00:08
Преди 2-3 дни един чърин мюсюлманин, бивш полицейски сержант, от Сенегал, слаб, висок 210 см, във философски диспут зад граница, отхвърли значимостта на Тангра, Буда и другите божества, като каза, че...
...Бог е един, а неговите земни наместници са само 3: По един за мюсюлманите, техните побратими юдеите и за... развратните революционери по света - християните на Исус и Мария-Магда-лена...
Тва последното с Мара-Магда-лена ме разтърси много емоционално и социално. (Баба ми, по майчина линия, се казваше Магдалена)...
А па нали сме чувАли, че Магдалена на Исус била като Лена на простоКиро...
И... Таа (-лена) си имаше ключ от Онази стая. И райбер из вътре, да не ги изненада канацката му женка с трите му женски отрочета.
А па и Магда-лена на Исус си носела винаги една Паламарка! И с нея ЗАПИНЯЛА ПОРТАТА ИЗ ВЪТРЕ, гато... Когато предтечата на кирето измервал състоянието на половите мускули и диафрагментния пояс на предтечата на -ленка от Онази стая.
цитирай
5. leonleonovpom2 - Здравей, приятелю!
13.10.2023 06:57
Не го приемай толкова лично! Просто съвпадение на имена!
Да не става като в приказката, че заради Илия намразил и Свети Илия!
Тези от Африка, въпреки , че са преимуществено бивши англииски и френси колонии, малко португалски, испански, белгийски...., религиите им са най- различни! Едни от най- старите християни са етиопците мюсюлмани са арабите!....
И за нас се говори, че сме тюрки, татари , монголи! Но не сме нито едното, нито другото нито пък - третото!
Не обръщай внимание на приказките на сенегалеца!
Един познат ми разправяше, че знаел нигериец, който твърдял, че баща му е цар на едно племе! Поискали му снимки Казал, че няма проблем, ще донесе И донесъл
През смях попитах, поданиците му да не са били по дърветата? Изненадан попита, откъде зная? Царят със свитата на поляна, а племето- по дърветата около нея!?
Казах му че като им дали независимост, англичаните ги преброили-36 милиона! На следващата година те си направили плеброяване -милионите били два пъти повече!?
Поискали обяснение от англичаните?
Те си признали, че тези в джунглата изобщо не са ги брояли( за хора)
Та и ти недей да броиш твърдението на огромншя сенегалец!

Хубав ден!
цитирай
6. morskipesni - Тръпнещи очакване невежите да се "произнесат"
13.10.2023 10:50
по въпросите на хиндуизма, будизма, бахайството..
цитирай
7. leonleonovpom2 - Разгеле!
13.10.2023 13:42
6. morskipesni - Тръпнещи очакване невежите да се "произнесат"
10:50
по въпросите на хиндуизма, будизма, бахайството..
цитирай

Изтрий

Най- после тема за постинг за тебе! При тази суша, тематична, да не се мяташ като риба на сухо!
Не оставяй тази благодатна тема в ръцете на невежите! По- добре ти да я омаскариш, отколкото те!
Заемай се за работа Може да я вършиш и с музикален съпровод на хор " Морски песни" Там си в стихията си! С песента-" Пей работа, че ида"
Успех!
цитирай
8. blagovesteliseev - от гледна точка на Библията и на Бога няма разлика
15.10.2023 14:15
И евреите и мухамеданите вярват само в едното лице на Бога - Отец. Единте го наричат алах, другите на техния си език. И двете тези групи отричат, че Исус е Бог и че Святият Дух е Бог.
цитирай
9. georgealeksandrov - Здравей
19.10.2023 17:13
лично аз имам приятели евреи, нормални хора, се въздържам да давам оценки. Сред евреите им и интелигентни хора - Иван Илчев, Мони паси - има и не чак толкова интелигентни. Като всички хора са.
Направиха ми впечатление някои неточности, които си споменал. Първо много е спорно коя е страната на Савската царица. По принцип е споменат Офир, но никой не го знае къде е. За основни кандидати се спрягат Етиопия и Йемен. Второ самата Савска царица нито е еврейска, нито е изповядвала юдаима. Балкис, Южната царица е мюсюлманка. Отива при Соломон защото се чувства заплашена от нарастващото му влияние. Апокрифите твърдят, че му поставила три изпитания. Второто е, че поставя пред него пет момичета и пет момчета с никаби и той успява да отгагне кой е мъж и жена (кара ги да напълнят вода в делви - мъжете коленичан на коляно, а жените приклякат). Дали Мария Магдалена е била наистина любовница на Христос няма как да знаем. Това го има само в нейното евангелие, а то не е канонизирано. Тя самата съобщава твърде малко факти. По късно каролингските крале се опитват да прокарат теория, че произхождат от децата на Исус и Мария Магадалена, но тази хипотеза е твърде несъстоялна. Идеята че Исус прост е забил нананякъде е еретична. Предполага се, че като Божи син той се е възнесъл. Темата за хазарите е много по-сложна и комплесна. Като цяло различни са били условията от хазарите до османците и испанците. Различни времена, различни нрави, различни събития.
цитирай
10. leonleonovpom2 - Здравей, Жоро!
19.10.2023 19:47
Всичко е митология в античната история!
По църковните канони, всеки източник, който не е автентичен е недостоверен и не се взима под внимание, защото вероятно е манипулиран от преписвача! Но как да се съхрани ръкопис над две хиляди години? Теракотни плочки- да, но те са присъщи за шумери и хети!А , има и Български, свързани с Ахил и Болгар!
Прав е Каспаров, че на античната история не може да се вярва И тя да е достоверен източник? Предполагам, че усещаш противоречието, върху които се гради историята? Търси се източник, а в същото време, той е недостоверен!?
Трябва празнотите да се запълват с ползване на възможностите на други науки!
Никой не е виждал йон, атом, електрон, но и никой не се съмнява в съществуването им и не търси източници, в което са описани!?
Така, че Соломон, Савска царица, Абисиния( етиопците са измежду първите християни), всичко това е митология!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: leonleonovpom2
Категория: История
Прочетен: 9368946
Постинги: 1358
Коментари: 29766
Гласове: 103288
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930