Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.07.2023 17:40 - Предателите и предателството
Автор: leonleonovpom2 Категория: История   
Прочетен: 2147 Коментари: 11 Гласове:
30

Последна промяна: 04.07.2023 23:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Обсъждахме с колега днес , ширещото се в Европа предателство, причините и корените му!?
Как , в предните векове, благодарение на предателството на племенни вождове Африка и двете Америки са получили статут на колонии! Било със стъклени и мънистени залъгалки, било ,че нищо в сегашното им положение на властващи , няма да се промени!

Предателството обикновено е свързано с пари! В тази връзка си спомням началото на деветдесетте години у нас Как проверяващ от Англия оцени Българина, пратен на проверка у нас от ЕС- " Българинът е човек, който за пари е способен майка си и баща си да продаде"?
Надъхан патриотичано, тогава се възмутих, как е възможна такава оценка, това е заблуда и измама!? Но с течение на времето, запомних я, започнах да се убеждавам, че този човек е прозрял истината! Колко зарязаха родители си  и се втурнаха в чужбината, защото там ще са по- добре! Другите- да се оправят!

Спомням си колко тежко преживя заминаването на дъщеря си в Австрия, човек, който много ценя и като учен, при положение ,че майка и е на легло в кома от три месеца-  Каза тихо ,но го чух- Тя ме предаде!
След няколко месеца и аз можех да замина, с договор! И се подготвях!! Но някакъв глас проговори в мен-" Ти си предател, ако заминеш!" Стреснах се и наистина ми стана ясно ,че при болния ми баща, заминаването ми ще е предателство!
Отделно, към всички и към всичко, с които съм свързан!

Затова, прав или не , имам лошо мнение към тези, напуснали България! Първият въпрос, който си задавам е- Какво предателство са извършили?
Дядо ми, след края на ПСВ е можел да отиде в Англия, вместо да се върне в България Но отказал, след тежка вътрешна борба, защото  не може да остави родителите си и България!

Да и България е загубила държавността си след низ от предателства на болярите! Най- голямото е на войводата Мирчо Стари, бащата на Влад Цепеш! Той командва армията! На стотина километра е от Никопол, където е Иван Шишман Царят му нарежда да тръгне към обсаденото от Баязид Велико Търново с армията! Мирчо Стари отговаря ,че  тръгва, но не предприема нищо? Явно си прави други сметки, да е самостоятелен владетел!
Велико Търново пада, с цената  и на друго предателство
Баязид, след тримесечна обсада, решава на следващата сутрин да снеме обсадата, градът е непревземаем! Но в това време пристига един евреин с ключ за врата от таен изход от града ! Османлиите влизат в града през него и превземат Велико Търново
Евреинът чака наградата си и я получава Обезглавяване!
И правилно, днес е предал господаря си, утре ще предаде и мен- Така разсъждава Баязид!

Предателство има и в Цариград, при падането му! И там има наемнически армии, на генуезци най- вече, командвани от един достоен човек-Джовани Джустиниани! Въпреки ,че грък е главнокомандващ, ще стане дума и за него, защитата се ръководи от Джустиниани Той приема да се срещнат само двамата с Мехмед Втори!  Той му предлага петорно възнаграждение,  да премине при него Джустиниани отказва, има вече поет ангажимент! Мехмед е информиран, не му плащат Джустиниани не отговаря Казва, че с две ръце, нямат оръжие, може да го убие, ако иска! Мехмед се усмихва, знае, че този гигант никога няма да го направи, няма да престъпи думата си
Не така стоят нещата с Лукас, главнокомандващия отбраната на Цариград

Когато Мехмед Втори ,след завземането на Цариград иска да го доведат в Света София, където е отседнал, няма лоши намерения към него
Но Лукас пристига със сандъче със злато за Мехмед Втори?  Подарък !
Облаците над главата на Лукас се сгъстяват Мехмед Втори знае ,че градът гладува по време на обсадата, че няма провизии! Че Лукас е отказал,да помогне, под претекст ,че няма пари!
Пита го, защо не е дал това злато на Константин Драгош, императора/ от Български произход е/ като го е поискал, да купи хляб за жените и децата? Не приема златото, гледа го спрезрение!
Лукас пада на колене, казва, че през цялото време, заедно с великия везир е работил за него!
Веждите на Мехмед Втори, страховито се събират горе, на носа му! Пита, защо той нищо не знае за това? Защо то е правено зад гърба му? / Днес те работят,  без да знае, в негова полза Но, утре- може да опитат, пак тайно, да работят и срещу него?/ 

Заповяда да извикат и великия везир Съдбата им е решена- да бъдат обезглавени Нищо не помага решението да бъде отменено, че вярно му е служено, че е в негова полза, че е отгледан и възпитан от Великия везир
Всяка жаба да си знае гьола
Такова е било отношението към предателството и предателите и държавата е просперирала
Сега то , предателството, е добре платена професия! Предателите са си продали душата, това им е наказанието!
Но, останалите плащат за  тази продажба!



Гласувай:
30


Вълнообразно


1. bojo12345 - Иване, тежка тема си избрал!
04.07.2023 19:06
Примерите са силни, има какво да научи човек. Но тези, предателите днешни, пазят кюлчетата(вече) и нямат съвест. А знаят, че не могат да им търсят отговорност за нищо, виж как ще се снимат със зеленото зомби на окраината!:(
Каквото сабя покаже!
цитирай
2. leonleonovpom2 - Здравей, приятелю!
04.07.2023 20:03
bojo12345 написа:
Примерите са силни, има какво да научи човек. Но тези, предателите днешни, пазят кюлчетата(вече) и нямат съвест. А знаят, че не могат да им търсят отговорност за нищо, виж как ще се снимат със зеленото зомби на окраината!:(
Каквото сабя покаже!


Прав си, темата е тежка!
Защото същите предатели са и неадекватни!
Изживяват се и като спасители на България! И това го набиват постоянно, плюс фантасмагорията, че по- способни от тях няма!? Да, ако е за апашлък, вярно е!
Но една лъжа повтаряна непрекъснато става истина!

Хубава вечер!
цитирай
3. iw69 - Днес
04.07.2023 21:19
е времето на продажниците, за които единственият бог са парите...
А кото се продава е готов за пари и да се предава...
цитирай
4. leonleonovpom2 - Здравей, Ив!
04.07.2023 22:20
3. iw69 - Днес
21:19
е времето на продажниците, за които единственият бог са парите...
А кото се продава е готов за пари и да се предава...
цитирай

Изтрий

Да, съгласен съм! Така е, продажникът се предава и предава всичко, което би му донесло пари!А предаването на страната би му донесло най- много!.......
цитирай
5. kvg55 - leonleonovpom2,
04.07.2023 22:40
На страница 51–ва в Книгата съм написал : Да предадеш навреме не е предателство, а предвидливост.
цитирай
6. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
04.07.2023 23:17
5. kvg55 - leonleonovpom2,
22:40
На страница 51–ва в Книгата съм написал : Да предадеш навреме не е предателство, а предвидливост.
цитирай

Изтрий

Зависи, все пак, какво, Краси!
Да предадеш родители, страна, това си е чиста проба долнопробно предателство!
цитирай
7. shtaparov - Здравей приятелю!
05.07.2023 03:59
Предатели има във всички държави и всички народи- това е доказано и пак ще се доказва. Българите не са по-предателски народ от всички останали,но има една разлика. "Великите" сили се грижат предателите и глупаците в управлението у нас да просперират,докато за гърците например това е с обратен знак- там грижата е да просперират само отдадените на гръцката идея,а глупаци да не виждат никога власт!

Всички тези мръсотии,в това число македонизацията изглежда са дело на масоните (криптотравестити): тяхната "грижа" е да бъде засилвана Гърция и отслабвана България,която е основна пречка за мечтаното от античките обратници гръцко разширение на север. Тази теза се подкрепя от факта,че всички "велики" сили са замесени в македонизацията по един или друг начин,а днес педерастията сред "македонците" е значително по-силно разпространена,отколкото сред другите Българи. Обратниците там са най-вече власи, сърби, цигани, турци и хора от смесени бракове а точно те са най-добрите предатели,както го доказва и случаят с Търново от 1393 г. Затова вече можем да спрем да обвиняваме народа ни,докаран до просяшка тояга от тези ортаци-грабители,които умишлено слагат начело у нас само глупаци-предатели и веднага отстраняват честните хора,които не служат на подлите им замисли! Бедния народ е склонен към предателства- без значение дали е гръцки, английски, римски, сръбски,китайски или Български а тези мърляви травестити,прикрити като масони добре го знаят и го прилагат към онези народи,които са набелязани за изчезване. Същия номер са опитвали да приложат и на турците,но там номерът не минава: там ислямът ги пази от брутални предателства,организира ги в силни общности и им дава висока раждаемост,която преборва всеки опит за дезинтеграция и за създаването на дълго властваща предателска класа.

У нас обаче от близо 80 години има вечно властваща предателска класа,която не може да я събори никоя "промяна",освен чудодейно явила се голяма раждаемост на Българи и последваща народна революция,която да наказва брутално всеки предател така,както го наказваха древните Българи- с тотално елиминиране на целия му род! Така се създава силна държава- с брутални мерки срещу предателите,които се раждат във всяко общество и във всеки народ,каквото ще да си разправят Българо-мразците!
цитирай
8. leonleonovpom2 - Здравей, плиятелю!
05.07.2023 08:44
Точен анализ на предателството у нас си направил!
Да и аз усетих това обединение , когато за кратко бях член на СДП, заради родови традиции, Григор Чешмеджиев е вуйчо на дядо ми! Обединение срещу мен, защото бях различен Те, повечето, бяха влезли в партията с единствена цел, да оправят себе си, аз се борех партията да успее! Бях трън в очите им След като се убедих , че не греша, реших, че не е нужно да се правя на Дон Кихот. Имам си професия и работа, която обичам , не съм несретник в нея, че да се занимавам с партии и да съм зависим от такива и отсякох- толкова!
Никой не успя да ме върне, включително и един достоен човек, председателя на партията в града, на когото все пак обясних причините и той ме разбра
Прав си,официално в България има 1500 евреи, а колко се измъртяха във властта? Само президент смятам, че още не са имали Поне за две НС депутати има и за толкова кнесета в Израел!
Ами турците! Те са позволяват симулации на загриженост, докато постигнат своето!После- елате ни вижте, германците реват сега от успелите им!
Да, гърците не търпят предателство за сметка на страната, каквото е на почит сред парвенютата във властта у нас!
Ето, утре, поканили са един президент, просякът на Европа? Представлям си какви теманета ще направят на негово величество, задниците и главите им ще си разменят местата при тях!? И какви лигави целувки и прегръдки ще ги последват!
Дано само някои майки не проплачат за синовете си, които не са още избягали от България!?

Благодаря ти приятелю за хубавия коментар!
Ползотворен и успешен ден!
цитирай
9. zaw12929 - трябва да се казва Българинът е ч...
05.07.2023 18:32
трябва да се казва Българинът е човек, който за пари е способен майка си и баща си да продаде"?
Надъхан патриотичано, тогава се възмутих, как е възможна такава оценка, това е заблуда и измама!? Но с течение на времето, запомних я, започнах да се убеждавам, че този човек е прозрял истината! Колко зарязаха родители си и се втурнаха в чужбината, защото там ще са по- добре! Другите- да се оправят!

Спомням си колко тежко преживя заминаването на дъщеря си в Австрия, човек, който много ценя и като учен, при положение ,че майка и е на легло в кома от три месеца- Каза тихо ,но го чух- Тя ме предаде!
След няколко месеца и аз можех да замина, с договор! И се подготвях!! Но някакъв глас проговори в мен-" Ти си предател, ако заминеш!" Стреснах се и наистина ми стана ясно ,че при болния ми баща, заминаването ми ще е предателство!
Отделно, към всички и към всичко, с които съм свързан!

Затова, прав или не , имам лошо мнение към тези, напуснали България! Първият въпрос, който си задавам е- Какво предателство са извършили?
Дядо ми, след края на ПСВ е можел да отиде в Англия, вместо да се върне в България Но отказал, след тежка вътрешна борба, защото не може да остави родителите си и България!

Да и България е загубила държавността си след низ от предателства на болярите! Най- голямото е на войводата Мирчо Стари, бащата на Влад Цепеш! Той командва армията! На стотина километра е от Никопол, където е Иван Шишман Царят му нарежда да тръгне към обсаденото от Баязид Велико Търново с армията! Мирчо Стари отговаря ,че тръгва, но не предприема нищо? Явно си прави други сметки, да е самостоятелен владетел!
Велико Търново пада, с цената и на друго предателство
Баязид, след тримесечна обсада, решава на следващата сутрин да снеме обсадата, градът е непревземаем! Но в това време пристига един евреин с ключ за врата от таен изход от града ! Османлиите влизат в града през него и превземат Велико Търново
цитирай
10. bven - Дал Бог предатели, да ни напомнят, че в живота има и хубаво, и не дотолкова!
06.07.2023 17:26
Особено днес т.нар. евроатлантици от щастие ще се разчекнат пред окраинския глупак!
С наш самолет, по наша покана, с чирозът в синьо за посрещане - като скъпа младоженка- девственица!
Нищо българско!
Голям срам за вековната ни история и род!
цитирай
11. leonleonovpom2 - Здравей, Таня!
06.07.2023 17:47
bven написа:
Особено днес т.нар. евроатлантици от щастие ще се разчекнат пред окраинския глупак!
С наш самолет, по наша покана, с чирозът в синьо за посрещане - като скъпа младоженка- девственица!
Нищо българско!
Голям срам за вековната ни история и род!


Благодаря ти Таня, за хубавия коментар!
Нечувана падение, срам за величието на Стара България
Изреждат се по телевизията проститутки и учат на морал, пред които и Месалина и Августовата Юлия бледнеят
Този гущер се разпорежда и кабинета на президента, държи му назидателна реч!
За такива напълно оправдавам прадядо ми, забил железен шамар на едно , известно нищожество в Народното Събрание, Заплашило го, че няма да влезе в историята!
Той му отворил, че то ще влезе, но...бито!
Е прадядо ми не влиза в историята, ръкописът му е унищожен
А преди това е спасил живота на шамаросания

Хубава вечер!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: leonleonovpom2
Категория: История
Прочетен: 9427497
Постинги: 1359
Коментари: 29766
Гласове: 103295
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930